Laat nog een keer van u horen over kernenergie en kernafval

Herman Damveld, 14 oktober 2021

Vanaf nu tot eind oktober kunt u aan het marktonderzoeksbureau Ipsos laten weten wat u van kernenergie vindt. Ipsos brengt namelijk “in beeld met welke argumenten en afwegingen mensen zich een mening vormen over kernenergie.” Ipsos doet dit in opdracht van de Raad voor de leefomgeving en infrastructuur (Rli) en stelt: ”Uw bijdrage aan deze inventarisatie helpt om alle argumenten en afwegingen in beeld te brengen.” Het gaat hier om een korte vragenlijst als voorbode van een vervolg, want: “De uitkomsten worden benut bij representatief vervolgonderzoek naar dit onderwerp door Ipsos.”
Dat is voor het Noorden van groot belang. De Tweede Kamer besloot op 10 maart jl. de Eemshaven van de lijst voor kerncentrales te schrappen, maar die zou weer op de lijst kunnen komen. De regering wil al vanaf 1976 opslag van kernafval in de noordelijke zoutkoepels (Ternaard in Friesland; Pieterburen en Onstwedde in de provincie Groningen; Schoonloo, Gasselte-Drouwen, Hooghalen en Anloo in Drenthe). Daarnaast worden de kleilagen vlak onder Schiermonnikoog en in de zuidelijke helft van Friesland genoemd.
De vragenlijst kunt u hier invullen: https://www.ipsos.com/nl-nl/kernenergie
Nog een tip: als u bijvoorbeeld uw leeftijd niet wilt vermelden, stopt de vragenlijst. Vul daarom wel een leeftijd en dergelijke in.
Meer informatie over kernenergie staat in het uitgebreide rapport (310 pagina’s) ‘Kernenergie, kernafval en energie, feiten en ethiek in de risicomaatschappij’. Klik hier om dit rapport te downloaden {pdf, 5.8MB}

(Zie ook ons vorige artikel over dit onderwerp.)
© 2022 Houd Groningen Overeind                                                                     HGO maakt gebruik van Sitemagic CMS