Feiten laten de aardbevingen ‘spreken en beleven’

‘Gaswinning Groningen, een bewogen geschiedenis’ is de titel van een nieuw boek, voor een breed publiek geschreven door energiedeskundige Herman Damveld, dat voorjaar 2020 verschijnt bij Profiel in Bedum. Het geïllustreerde boek zet overzichtelijk alle feiten op een rijtje rond de geschiedenis, de ontwikkelingen en de gevolgen van de aardbevingen, ondersteund door aansprekende grafieken en illustraties. De feiten laten de werkelijkheid spreken en beleven. Onderzocht wordt, gekoppeld aan het boek, hoe een lesprogramma voor het onderwijs ontwikkeld kan worden.
Het boek is een van de bronnen voor de multimediale voorstelling ‘Noord op de Schaal van Richter’ over de kracht, positiviteit en creativiteit van Groningen, waarvan de inwoners op hun eigen manier de gevolgen van de aardbevingen te lijf gaan, samen toekomstperspectief zien en de vruchtbare Groninger klei tot bloei brengen. Verbeeld in zang, dans, muziek en 3Dbeelden.
/Redactioneel/Scholma.jpg  /Redactioneel/Profiel.jpg
Het boek is een uitgave van Uitgeverij Profiel in samenwerking met van Scholma Print en Media .
Industrieweg 4, 9781 AC Bedum     | Postbus 7,  9780 AA Bedum

© 2019 Houd Groningen Overeind                                                                     HGO maakt gebruik van Sitemagic CMS